Meest recente artikelen

5 ideeën met cake uit een pakje

Fake it, don't make it

  • Deel dit artikel:
5 ideeën met cake uit een pakje Artikel

Niet veel tijd of gewoon geen bakprinses? Cake uit een pakje - of het nu een mix is, of kant-en-klaar beslag - is lekker snel én easy as 1, 2, 3, maar kenners proeven al snel wanneer een cake zelfgemaakt is of niet. Met deze ideeën leid je voortaan iedereen om de tuin en scoor je gegarandeerd!

  • Kleine veranderingen, héérlijk resultaat

Moet je volgens de verpakking van je cakemix slechts één eitje toevoegen? Gooi er dan gerust een tweede bij. Water kun je gemakkelijk vervangen door melk. Wedden dat je cake net dat tikkeltje meer smaak en stevigheid krijgt?

  • Cake met frisse toets

Fruit doet het altijd en krikt meteen de smaak van je ‘pakjescake’ op.  Zo maak je in een mum van tijd een heerlijke appelcake of chocoladecake met banaan. Ook gehakte walnoten, pecannoten, geraspte kokosnoot of hazelnoten zijn een overheerlijke toevoeging aan elke cake.

  • Bak in verschillende porties

Door je cakemix eenvoudig op te delen in verschillende porties kun je aan elk deel een smaakje of kleurstof toevoegen. Zo creëer je eenvoudig zelf een marmer- of laagjescake zonder al te veel moeite.

  • Een ander vormpje, dat werkt

Cakebeslag kun je niet alleen in een grote cakevorm bakken, je kunt er ook cupcakejes van bakken of een fantasievorm gebruiken. Of je bakt een grote cake, snijdt ‘m in plakken en steekt er rondjes uit. De rondjes kun je (eventueel gestapeld) afwerken als individuele taartjes.

  • De afwerking doet ‘t hem

Zelfs de eenvoudigste cake uit een pakje ziet er fantastisch uit met een lekkere topping. Denk maar aan boterroom, chocoladeganache, snoepjes, confituur, verkruimelde koekjes, enkele toefjes slagroom, wat popcorn of – voor de creatievelingen – suikerpasta.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen