Recept

Pronktaart met chocolade en bosvruchten

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Hoe mooi is deze ijstaart? Begin er wel op tijd aan, want ze moet 10 uur in de diepvries.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de chocoladecake volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak ze in 2 bebloemde springvormen van 20 cm diameter. Laat afkoelen. Snij indien nodig het bolle gedeelte van de chocoladecakes weg.

 2. 2

  Mix de koekjes fijn in een blender. Smelt de boter en meng onder de koekjes en voeg het zeezout toe. Schep op de bodem van een met vershoudfolie beklede springvorm en duw goed aan. Zet 30 minuten in de diepvries.

 3. 3

  Mix het bosvruchtenijs in de keukenrobot tot het smeerbaar is en meng er de helft van de bosvruchten onder. Bestrijk de afgekoelde koekjesbodem rijkelijk met een laag bosvruchtenijs en zet opnieuw in de diepvries.

 4. 4

  Mix het cookie dough-ijs in de keukenrobot tot het smeerbaar is en bestrijk er 1 chocoladecake mee. Mix het vanille-ijs in de keukenrobot tot het smeerbaar is en bestrijk er de andere chocoladecake mee. Plaats beide springvormen minstens 2 uur in de diepvries tot ze hard zijn.

 5. 5

  Haal de 3 vormen uit de diepvries, ontvorm ze voorzichtig en zet ze op elkaar. Start met de vorm met de koekjesbodem en het bosvruchtenijs, dan de chocoladecake met het cookie-ijs en tot slot de chocoladecake met het vanille-ijs. Verpak de volledige taart met vershoudfolie en zet opnieuw in de diepvries.

 6. 6

  Om de topping te maken, bekleed je een springvorm met vershoudfolie. Schep 3 à 4 kleine bollen van de verschillende soorten ijs, duw ze in de vorm en plaats zo'n 4 uur in de diepvries zodat het één groot stuk ijs wordt.

 7. 7

  Klop de room op met de vanillesuiker. Week de gelatine in lauw water, knijp goed uit en los het op in 1 el heet water. Giet druppelsgewijs de opgeloste gelatine bij de room en klop verder op tot slagroomdikte.

 8. 8

  Werk de cake af. Neem de basistaart uit de diepvries en leg op een mooie taartschaal. Bestrijk ze rijkelijk met de opgeklopte room. Werk af met de ijsbollen en de resterende bosvruchten en vries opnieuw 2 uur in. Haal de taart 5 minuten voor het serveren uit de diepvries en snij aan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pronktaart met chocolade en bosvruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!