Recept

Cakepudding met lemon curd

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal om de lente te vieren!

bereiding
  1. 1

    Maak de lemon curd. Klop in een pannetje de eieren los met het sap en de geraspte schil van de citroenen, de suiker en het maïszetmeel. Doe er de boter in blokjes bij en verwarm al roerend tot het mengsel indikt. Giet in bokaaltjes en sluit ze goed af. Op een koele plek blijft de lemon curd meerdere weken goed.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de cake in 10 plakjes. Bestrijk ze met de lemon curd. Snij elk sneetje cake diagonaal tot een driehoekje.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met boter. Klop de melk, de room, de eieren, de suiker en het citroensap los. Wentel elk cakeplakje in het mengsel en zet ze in de ovenschaal, met de puntjes naar boven. Schenk er de rest van het beslag over. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

  4. 4

    Zet de ovenschaal in een braadslee en vul de braadslee voor de helft met kokend water. Bak 20 minuten in de oven tot de pudding gerezen is. Haal de folie eraf en bak nog 15 minuten verder.

  5. 5

    Haal uit de oven. Laat een paar minuten rusten, bestrooi met poedersuiker en de citroenschil. Sprenkel er naar wens nog glazuur over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cakepudding met lemon curd

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!