4x gehaktbroodjes deluxe
Met een vleugje luxe
Lief voor je portemonnee en lekker op tafel: met een sappig gehaktbrood is iedereen blij. Zéker als je er met deze recepten een luxueuze toets aan geeft. Wedden dat deze gehaktbroodjes deluxe jouw nieuwe favorieten worden?
6 tips voor het perfecte gehaktbrood
- Gebruik voor gehaktbrood het liefst gemengd gehakt. Deze mengeling van vettiger varkensgehakt en droger kalfsgehakt vormt de ideale mix. Wil je toch enkel kalfs- of kippengehakt gebruiken, voeg dan extra smaakmakers toe.
- Kneed alle ingrediënten voor het gehaktbrood met de K-haak van de keukenrobot en laat een aantal minuten écht goed kneden. Maak er dan met je handen een mooi gevormd vleesbrood van.
- Voeg altijd paneermeel (of een glutenvrij alternatief zoals amandel- of havermeel) en eieren toe. Die zorgen voor de binding.
- Bak het vleesbroodje eerst aan in een vuurvaste pan voor een krokante korst en zet het dan in de oven. Het gehaktbrood is gaar wanneer je erin prikt en de jus die eruit loopt helder van kleur is. Je kunt ook een vleesthermometer gebruiken. Het vlees moet een temperatuur van 80°C hebben.
- Laat het gehaktbrood (net zoals een gebraad) 10 minuten rusten voor je het aansnijdt.
- Heb je nog een restje? Snij het in plakjes, leg ze op de boterham en bestrijk ze met een beetje mosterd… een heerlijke lunch.