Recept

Kippengehaktbrood met kippenlever, truffel en geroosterde wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt de kippenlever weglaten, maar het is écht de moeite om het eens te proberen. Kippenlever is subtiel van smaak en geeft het gehaktbrood extra body. Kippenlevertjes zijn trouwens ook lekker in bolognesesaus. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak het gehaktbrood. Snij de kippenlevertjes in stukjes. Hak de pistachenoten. Meng de kippenlever, de pistaches, het ei en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Vorm een broodje van het gehakt.

  2. 2

    Bereid de wortelen. Schil de wortelen en snij het meeste van het loof af. Laat er nog een stukje groen aan. Leg de wortelen op een met bakpapier beklede ovenplaat en overgiet ze met de olie. Kruid ze met peper en zout. Snipper de dragon fijn.

  3. 3

    Gaar het gehaktbroodje 50 minuten in de oven. Zet na 10 minuten de wortelen bij in de oven. Roer de wortelen af en toe om.

  4. 4

    Bereid de puree. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze nog even drogen op het vuur. Doe er de boter en het ei bij en stamp tot een fijne puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng de parmezaan onder de puree.

  5. 5

    Rasp de truffel over het gehaktbroodje en snij het vlees in plakken. Werk de wortelen af met de dragon. Serveer het vlees met de wortelen en de parmezaanpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippengehaktbrood met kippenlever, truffel en geroosterde wortelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!