Recept

Gehaktbrood met veenbessen en walnoten, amandelkroketten en hasselbackpompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Toptip: De puree die je als basis voor de kroketten gebruikt, mag zeker niet te vochtig zijn. Laat de aardappelen nog even drogen op het vuur en voeg geen melk toe. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak het gehaktbrood. Rits de tijm. Hou enkele walnoten apart voor de afwerking. Meng de tijm, de veenbessen, de walnoten, het ei en het paneermeel onder het gehakt en kruid het met peper en zout. Vorm een mooi ovaal gehaktbrood van het mengsel en leg het op een met bakpapier beklede ovenplaat. Leg er de boter op.

  2. 2

    Bereid de pompoen. Boen de pompoen schoon, snij hem doormidden en verwijder de pitjes. Snij diepe inkervingen in de pompoen, maar snij hem niet helemaal door. Leg de twee helften met de schil naar boven op een met bakpapier beklede ovenplaat. Giet er de olie over, kruid met peper en zout en leg er de takjes tijm op. Gaar de pompoen en het gehaktbrood 50 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de kroketjes. Splits 2 van de eieren. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af, pureer ze en kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de boter, de 2 hele eieren en de 2 extra eidooiers onder. Zet de 2 resterende eiwitten opzij.

  4. 4

    Doe het paneermeel, het eiwit en het amandelschaafsel in 3 borden. Maak balletjes van de puree en wentel de balletjes eerst door het paneermeel, dan door het eiwit en tot slot door het amandelschaafsel. Bak de kroketjes in een friteuse op 180°C.

  5. 5

    Maak de gekaramelliseerde uien. Pel de uien en snij ze in halve maantjes. Bak de uien goudbruin in een pan met de olie en blus ze met de balsamicoazijn. Laat de uien nog 2 minuten stoven en kruid ze met peper en zout.

  6. 6

    Werk het gehaktbrood af met de uien en de rest van de walnoten. Serveer het met de hasselbackpompoen en de amandelkroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood met veenbessen en walnoten, amandelkroketten en hasselbackpompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!