Gehaktbrood in deegkorst met appeltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gehaktbrood in deegkorst met appeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gehaktbrood is het ultieme comfort food en bovendien budgetvriendelijk! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appel, snij ’m in blokjes en laat ze, samen met de rozijnen, in de calvados weken.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Meng de appelblokjes met de rozijnen, peterselie en de gesnipperde sjalot onder het gehakt. Voeg het ei en het paneermeel toe en meng goed.

  3. 3

    Vorm een gehaktbroodje van het gehakt, wikkel in het bladerdeeg en leg het - met de naad naar onderen - op een met bakpapier beklede ovenplaat. Klop de eidooier los en bestrijk er het deeg mee. Schuif 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appel, snij ’m in blokjes en laat ze, samen met de rozijnen, in de calvados weken.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Meng de appelblokjes met de rozijnen, peterselie en de gesnipperde sjalot onder het gehakt. Voeg het ei en het paneermeel toe en meng goed.

  3. 3

    Vorm een gehaktbroodje van het gehakt, wikkel in het bladerdeeg en leg het - met de naad naar onderen - op een met bakpapier beklede ovenplaat. Klop de eidooier los en bestrijk er het deeg mee. Schuif 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.