Recept

Minigehaktbroodjes met parmezaansaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer deze gehaktbroodjes met puree! 

Ook lekker: Gebruik de restjes geraspte kaas die je nog in de koelkast hebt liggen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Hak de tomaatjes fijn. Meng de tomaatjes, de sjalot, de knoflook, de salie, het paneermeel en het ei door het gehakt. Kruid met peper en zout en meng goed.

  2. 2

    Vorm 4 kleine broodjes van het gehaktmengsel en duw in elk broodje 3 balletjes mozzarella. Sluit de broodjes goed. Wikkel elk broodje in 2 of 3 plakjes pancetta. Korst ze aan alle kanten bruin in boter. Leg de broodjes in een ovenschaal, dek ze af met aluminiumfolie en gaar ze 40 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de kaassaus. Smelt de boter en roer er de bloem onder. Laat 2 minuten bakken. Giet er langzaam en al roerend de bouillon bij tot de saus begint in te dikken. Roer er de room en de kaas onder en laat de kaas rustig smelten. Kruid de saus met peper en zout.

  4. 4

    Bak de extra salieblaadjes krokant in olijfolie. Werk de gehaktbroodjes af met de krokante salie en serveer ze met de kaassaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minigehaktbroodjes met parmezaansaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!