20 feestsauzen om van te genieten
Met de juiste saus maak je je gerechtjes helemaal áf!
Wittewijnsaus, rodewijnsaus, bisquesaus of grand veneur: de feestdagen zijn hét moment bij uitstek waarop je sauzen klaarmaakt. Maar hoe precies? Deze tips en recepten voor feestsauzen helpen je op weg.
Tips voor de lekkerste feestsauzen
- Speel met zuren: een scheutje balsamicoazijn, madeira, porto of champagne tilt een saus meteen naar een hoger niveau.
- Werk af met kruiden: verse dragon, salie, citroentijm en bieslook behouden hun kleur en aroma wanneer je ze op het einde toevoegt.
- Geef glans met koude boter: monteer vlak voor het serveren de saus met blokjes ijskoude boter voor een volle smaak en mooie glans.
- Durf te kiezen voor zoet: honing, vijgen, sinaasappel of een lepeltje confituur zorgen voor balans in een krachtige saus.
- Voeg textuur toe: een krokantje zoals geroosterde noten of een pangrattato maakt een zachte saus spannend.
Lees ook …
- 16x varkenshaasje met feestelijke saus
- 26x wild met saus
- 10x de lekkerste saus bij gebraad
- Saus binden op 3 manieren
- Snelle dips: 20x makkelijke dipsaus die bij iedereen in de smaak valt