Sint-jakobsvruchten met peultjes en mangosaus

Zo maak je ‘t
  1. Maak de saus. Pel en snipper de sjalot en stoof 'm glazig. Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes. Doe de sjalot, mango, gember, limoenschil, koolzaadolie en een snuifje korianderpoeder in een blender en mix fijn. 

  2. Duw het mengsel met de bolle kant van een lepel door een zeef voor een supergladde saus.

  3. Blancheer de peultjes en erwten gaar. Giet af en hou warm. Bak de sint-jakobsvruchten 2 minuten aan elke kant. 

  4. Lepel de saus op het bord, leg er de sint-jakobsvruchten, peultjes en erwten rond. Verkruimel er wat kroepoek over en werk af met verse koriander.

    Tip: De mangosaus is ook lekker bij dessertjes zoals havermoutpannenkoeken of bij een snelle salade met gegrilde kip, avocado en mango. 

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Sint-jakobsvruchten met witloof en truffelolie

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Sint-jakobsvruchten met oesterzwammen

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Pasta met sint-jakobsvruchten & asperges in karnemelk

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Sint-jakobsvruchten met kappertjes en gerookte ham

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Sint-jakobsvruchten, witloof & pancetta