Sint-jakobsvruchten met peultjes en mangosaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sint-jakobsvruchten met peultjes en mangosaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot en stoof 'm glazig. Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes. Doe de sjalot, mango, gember, limoenschil, koolzaadolie en een snuifje korianderpoeder in een blender en mix fijn. 

  2. 2

    Duw het mengsel met de bolle kant van een lepel door een zeef voor een supergladde saus.

  3. 3

    Blancheer de peultjes en erwten gaar. Giet af en hou warm. Bak de sint-jakobsvruchten 2 minuten aan elke kant. 

  4. 4

    Lepel de saus op het bord, leg er de sint-jakobsvruchten, peultjes en erwten rond. Verkruimel er wat kroepoek over en werk af met verse koriander.

    Tip: De mangosaus is ook lekker bij dessertjes zoals havermoutpannenkoeken of bij een snelle salade met gegrilde kip, avocado en mango. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot en stoof 'm glazig. Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes. Doe de sjalot, mango, gember, limoenschil, koolzaadolie en een snuifje korianderpoeder in een blender en mix fijn. 

  2. 2

    Duw het mengsel met de bolle kant van een lepel door een zeef voor een supergladde saus.

  3. 3

    Blancheer de peultjes en erwten gaar. Giet af en hou warm. Bak de sint-jakobsvruchten 2 minuten aan elke kant. 

  4. 4

    Lepel de saus op het bord, leg er de sint-jakobsvruchten, peultjes en erwten rond. Verkruimel er wat kroepoek over en werk af met verse koriander.

    Tip: De mangosaus is ook lekker bij dessertjes zoals havermoutpannenkoeken of bij een snelle salade met gegrilde kip, avocado en mango. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.