Schelvis met amandelkorstje en saffraansaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Schelvis met amandelkorstje en saffraansaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het korstje en de saus maken het af

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190° C.

  2. 2

    Kruid de vis met peper en zout en smeer ‘m in met een beetje zachte boter. Haal door de amandelschilfers en duw ze lichtjes aan. Leg de visfilets naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bak de vis 12 à 15 minuten, tot hij gaar is.

  3. 3

    Stoom de broccoli gaar. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pel de sjalotjes en stoof ze glazig in wat boter. Doe er de saffraan bij en overgiet met de visfond. Breng aan de kook en laat inkoken tot de helft. Roer er de room door en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

  5. 5

    Serveer de vis met wat saus errond, en geef er de gestoomde broccoli bij en wat puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190° C.

  2. 2

    Kruid de vis met peper en zout en smeer ‘m in met een beetje zachte boter. Haal door de amandelschilfers en duw ze lichtjes aan. Leg de visfilets naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bak de vis 12 à 15 minuten, tot hij gaar is.

  3. 3

    Stoom de broccoli gaar. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pel de sjalotjes en stoof ze glazig in wat boter. Doe er de saffraan bij en overgiet met de visfond. Breng aan de kook en laat inkoken tot de helft. Roer er de room door en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

  5. 5

    Serveer de vis met wat saus errond, en geef er de gestoomde broccoli bij en wat puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.