Tong in maderasaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tong in maderasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker van de mama van Libelle-lezeres Sonja. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de rundertong eerst 6 uur in koud water. Ververs het water drie tot vier keer en giet af. Breng lichtgezouten water aan de kook en blancheer de tong 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Schil de wortel en snij in stukken. Breng water aan de kook met de wortel en de gepikeerde ui. Voeg de tong toe en blancheer in ongeveer 1 uur gaar op een zacht vuur. De tong is klaar als de punt zacht is. Haal uit het water en verwijder het vel.

  3. 3

    Snij de champignons in schijfjes. Breng de tomatensaus aan de kook en giet door een zeef. Voeg de champignons toe en laat even garen. Doe er de madera bij en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij de rundertong in plakjes en lepel er de saus over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de rundertong eerst 6 uur in koud water. Ververs het water drie tot vier keer en giet af. Breng lichtgezouten water aan de kook en blancheer de tong 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Schil de wortel en snij in stukken. Breng water aan de kook met de wortel en de gepikeerde ui. Voeg de tong toe en blancheer in ongeveer 1 uur gaar op een zacht vuur. De tong is klaar als de punt zacht is. Haal uit het water en verwijder het vel.

  3. 3

    Snij de champignons in schijfjes. Breng de tomatensaus aan de kook en giet door een zeef. Voeg de champignons toe en laat even garen. Doe er de madera bij en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij de rundertong in plakjes en lepel er de saus over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.