Recept

Kabeljauw met boschampignons en paprika-spinaziesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de saus. Pel de ui en de knoflook, maak de paprika's schoon en snij alle groenten in grove stukken. Schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Smelt de boter in een sauspan en roer de bloem erdoor. Giet beetje bij beetje de sojamelk en de bouillon erbij en roer goed tot een mooi gebonden bechamelsaus. 

  3. 3

    Doe de bechamelsaus, de geroosterde groenten en de gespoelde spinazieblaadjes in een blender en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  4. 4

    Stoom of kook de krielaardappelen gaar en halveer. Bak de vis in een beetje olijfolie of boter 3 minuten op de velkant, draai om en laat nog 3 minuten verder garen. 

  5. 5

    Maak de champignons schoon en bak ze in een beetje olijfolie of boter. Kruid vis en champignons met peper en zout.

  6. 6

    Schep een lepel saus op het bord en strijk uit met de achterkant van de lepel, leg de vis, de aardappelen en de champignons op de saus.

    Tip: Ook lekker bij... een stukje gegrilde kip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauw met boschampignons en paprika-spinaziesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!