Recept

Open lasagne met kip, ricotta en kerstomatenjus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Onze tip: maak een dubbele hoeveelheid van de tomatenjus voor de volgende dag. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is pasta koken, die door de jus mengen en eventueel nog wat extra tomaatjes toevoegen. Je kunt je pasta nog verrijken door er naar smaak olijven, kappertjes of vers basilicum door te roeren.

bereiding
  1. 1

    Spoel en halveer de kerstomaten. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit wat olijfolie in een steelpan en stoof er de helft van de sjalot en knoflook in aan, samen met de kerstomaatjes. Voeg de tijm toe en blus met de witte wijn. Laat 15 minuten op een zacht vuurtje garen en duw dan door een zeef. Vang de jus op.

  2. 2

    Kook de lasagnevellen gaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Fruit de rest van de sjalot en de knoflook aan in wat olie. Voeg de ricotta en de helft van de gehakte kruiden toe. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Stoom de spinazie gaar in de stoomoven of een stoommandje. Snij de kip in 8 repen. Bak ze goudbruin in wat olijfolie, kruid met peper en zout.

  5. 5

    Stel de lasagne samen: leg een lasagnevel op een bord, lepel daarop wat van de gekruide ricotta, spinazie en kip en leg er opnieuw een lasagnevel op. Werk laagje per laagje de ricotta, spinazie en kip op. Lepel er de tomatenjus rond en bestrooi met de rest van de gehakte kruiden en de parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Open lasagne met kip, ricotta en kerstomatenjus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!