Recept

Vislasagne met tomaatjes en kappertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lasagne met vis

bereiding
  1. 1

    Fruit het sjalotje en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg er de tomatenblokjes, kappertjes en de in stukjes gesneden ansjovis aan toe en laat even pruttelen. Breng op smaak met peper. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Hak het basilicum fijn. Klop de mascarpone los. Roer het basilicum door de losgeklopte mascarpone en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met wat boter. Bedek de bodem van de schaal met lasagnevellen. Giet er een derde van de tomatensaus op en dek af met een derde van de visfilets, in dunne plakjes gesneden. Halveer dikke filets eventueel in de lengte. Lepel een derde van de mascarponesaus over de vis.

  4. 4

    Maak nu een tweede laag: leg lasagnevellen op de mascarponesaus, en bedek ze met een derde van de tomatensaus. Leg een derde van de visfilets op de tomatensaus en bedek met mascarponesaus.

  5. 5

    Maak nu de derde laag: begin met lasagnevellen en tomatensaus. Leg daarop de resterende visfilets en werk af met de overige mascarponesaus.

  6. 6

    Halveer de kerstomaatjes en leg ze erop. Strooi de oregano en de geraspte parmezaan erover en zet 30 à 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vislasagne met tomaatjes en kappertjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!