Meest recente artikelen

Help! Wat kook ik voor mijn nieuwjaarsfeestje?

Aftellen naar de hapjes!

Help! Wat kook ik voor mijn nieuwjaarsfeestje? Artikel

Organiseer je een diner voor oudejaarsavond of Nieuwjaar maar heb je geen flauw idee wat je moet klaarmaken? Libelle Lekker geeft je graag enkele ideeën voor een geslaagd etentje met vrienden of familie.

Een diner met vrienden …

Je vrienden komen bij jou feesten, maar je hebt geen zin om een uitgebreide feestmaaltijd te koken? Kies dan voor een buffet: gezellig én origineel! Kleine hapjes, afwisselend zoet en hartig, zijn een plezier voor je gasten en het zal de organisatie van je nieuwjaarsfeestje voor jou gemakkelijker maken.

Enkele voorbeelden van hartige hapjes: bladerdeeghapjes, toastjes, verrines of lepelhapjes. Kies voor feestelijke ingrediënten zoals zalm, garnalen, truffel en wissel af met eenvoudigere zoals kaas, gehakt of groenten. Als je voor koude hapjes kiest, kan je er de hele avond extra maken.

Zoete lekkernijen maak je best een tijdje op voorhand klaar. Kies voor kleine potjes chocolademousse, gebakjes of ga voor gedurfd met een grote feestelijke chocoladetaart . Laat je verbeelding spreken!

… of met familie!

Nieuwjaar vieren met je familie: gemakkelijk! Iedereen brengt één gerecht mee, zo heeft niemand veel werk. De voorbereiding van het nieuwjaarsfeestje kan in groep gebeuren, zo bespaar je op de aankoop van ingrediënten.

Voor de tafeldecoratie kies je voor kleine traktaties: snoepjes, suikerstokken, zandkoekjes in allerlei feestelijke vormen … Zet dan nog enkele kaarsjes op tafel voor een gezellige sfeer en iedereen zal met volle teugen van de avond genieten!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen