Meest recente artikelen

Help! Wat kook ik voor mijn nieuwjaarsfeestje?

  • Deel dit artikel:
Help! Wat kook ik voor mijn nieuwjaarsfeestje? Artikel

Organiseert je een diner voor oudejaarsavond of nieuwjaar maar heb je geen flauw idee wat je moet klaarmaken? Libelle Lekker! geeft je graag enkele ideeën voor een geslaagd etentje met vrienden of familie.

Een diner met vrienden …

Je vrienden komen bij jou feesten, maar je hebt geen zin om een uitgebreide feestmaaltijd te koken. Kies dan voor een buffet: gezellig én origineel! Kleine hapjes, afwisselend zoet en hartig, zijn een plezier voor je gasten en het zal de organisatie van de avond voor jou gemakkelijker maken.

Enkele voorbeelden van hartige hapjes: bladerdeeghapjes, toastjes, verrines of lepelhapjes. Kies voor feestelijke ingrediënten zoals zalm, foie gras, garnalen en wissel af met eenvoudig zoals kaas, gehakt of groenten. Als je voor koude hapjes kiest, kan je er de hele avond extra maken.

Zoete lekkernijen maak je best een tijdje op voorhand klaar. Kies voor kleine potjes chocolademousse, gebakjes of gedurfd met een grote feestelijke chocoladetaart met vruchtencoulis naar keuze. Laat je verbeelding spreken!

… of met familie!

Nieuwjaar vieren met je familie: gemakkelijk! Iedereen zorgt voor één schotel van een gerecht. Dit origineel idee zal iedereen wel aanspreken. Op deze manier verzamel je een groot buffet en kan je overal van proeven. De voorbereiding kan in groep gebeuren, zo bespaar je op de aankoop van ingrediënten.

Voor de tafeldecoratie kies je voor kleine traktaties: snoepjes, suikerstokken, zandkoekjes in allerlei feestelijke vormen,… Zet dan nog enkele kaarsjes op tafel voor een gezellige sfeer en iedereen zal met volle teugen van de avond genieten!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen