Meest recente artikelen

Koken in 20 minuten: neem shortcuts

  • Deel dit artikel:
Koken in 20 minuten: neem shortcuts Artikel

Iedereen heeft het druk-druk-druk. Soms té druk om je gezin een uitgebreide maaltijd voor te schotelen. Wij tonen je dat het wél mogelijk is om snel, gemakkelijk én gezond te koken.

Natuurlijk wil jij een verse en gezonde maaltijd op tafel toveren, maar daar heb je niet altijd tijd voor. Gebruik daarom shortcuts die je helpen om dat waar te maken. Veel beter dan een kant-en-klaarmaaltijd of fast food, toch?

  • In de meeste supermarkten heb je in de versafdeling of de diepvriesafdeling een uitgebreide keuze aan voorgesneden groenten: voor in de wok of voor soep bijvoorbeeld. Dat bespaart je toch al een kwartiertje werk én afwas!
  • Nog een tip om het snijwerk wat sneller te laten verlopen: schaf je een mandoline aan.
  • Vlees of vis kan je ook perfect in stukken snijden met een scherpe schaar.
  • Staat er vis op het menu? Koop eens diepgevroren vis. Ook handig om wat langer. te bewaren.
  • Vis kan ook prima bereid worden in de microgolfoven. Gerechten waarbij de vis gepocheerd, gestoomd of gestoofd wordt, zijn hier ideaal voor. Op die manier komt de pure vissmaak goed tot zijn recht en bovendien worden de vitamines beter bewaard.
  • Voor heel wat recepten kan je tomaten uit blik gebruiken. Zo hoef je geen verse tomaten te pellen en ontpitten. De smaak van tomaten uit blik is vaak intenser dan verse tomaten, vooral in pastasauzen. Bovendien hoef je op die manier geen rekening te houden met de seizoenen.
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.