Meest recente artikelen

Negatieve calorieën eten

Negatieve calorieën eten Artikel

Het positieve in het negatieve blijven zien, het is een gave die we soms maar al te goed beheersen. Het voorbeeld bij uitstek: voedingswaren met negatieve calorieën. Want het zijn die negatieve calorieën die ons helpen afvallen. Afvallen terwijl je eet... kan het nog beter?

Wat is voedsel met negatieve calorieën?

Eerst en vooral: negatieve calorieën bestaan eigenlijk niét. Elk voedingsmiddel of ingrediënt bevat calorieën, het negatieve zit 'm in het feit dat sommige voedingswaren een zodanig laag calorieniveau bevatten dat het meer energie kost om dat eten te verbranden dan dat het werkelijk aan calorieën bevat. Zo kunnen er zich geen overgebleven calorieën in vet omzetten.

Een voorbeeld is koud water. Water bevat geen calorieën, maar het lichaam moet energie verbruiken om het water op temperatuur te brengen. Een win-winsituatie!

Hoe gebruik je negatieve calorieën op een positieve manier?

Een vorm van 'vasten' is een gezonde manier om met negatieve calorieën om te gaan. Na de feestdagen hebben veel mensen een aardige voorraad calorieën opgeslagen. Daarom is het oké om nadien heel wat negatief calorievoedsel te eten.

Een jaar lang op ananasschijfjes leven is dus géén oplossing, want het zuur in ananas is na een lange periode schadelijk voor je maag. Wat je wel kan doen is genoeg negatief calorievoedsel aan je maaltijden toevoegen zodat er ook calorieën van andere voedingswaren op je bord verbrand worden.

Een voorbeeld: wanneer je een rauwe wortel eet, zal je lichaam naast de 5 calorieën van de wortel ook calorieën van andere voedingswaren verbranden.

Waar jullie allemaal op zitten te wachten: de lijst!

Meer keuze dan je zou denken… Voedingsmiddelen die meer enzymwerking stimuleren dan de andere:

 

Artikel met dank aan Flair.be

>> meer tips en weetjes over calorieën vind je hier!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen