Kun je ook een snelle vol-au-vent maken?
Snel smullen!
Een klassieke vol-au-vent volgens de regels van de kunst vraagt veel geduld en tijd. Maar met een paar slimme hacks kun je ook in minder dan 30 minuten een snelle vol-au-vent op tafel, zetten die minstens even lekker is.
In een handomdraai een heerlijke vol-au-vent klaarmaken? Het kan! De hack? Maak een snelle vol-au-vent met kipfilet.
Zo maak je een snelle vol-au-vent
- Neem kant-en-klare kippenbouillon in plaats van zelf bouillon te trekken van een braadkip.
- Kies voor kipfilet in plaats van een volledig exemplaar. Laat de kort opgebakken kipstukjes en champignonsgaren in de bouillon.
- Maak geen roux zoals in het klassieke recept maar doe de bloem en boter gewoon bij de kip en doe er room en een eidooier bij. Zo krijg je een rijke, romige saus.
- Gebruik kant–en–klare bladerdeegnestjes. Je warmt ze snel op en dat bespaart een hoop tijd.
Kijk hoe Libelle-chef Ilse het doet in deze video
Supersnelle vol-au-vent: het ultieme recept
Wil je het recept bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!