Snelle vol-au-vent
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Snelle vol-au-vent

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De kipklassieker

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. 2

    Snij de kip in blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze heel even in boter en voeg er dan de kip en de bouillon aan toe. Laat 10 minuten zachtjes garen.

  3. 3

    Verwarm ondertussen de bladerdeegbakjes 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Meng 1,5 el boter met 1,5 el bloem en doe dit al roerend bij de kip. Breng aan de kook en laat al roerend een minuutje doorkoken. Doe er de room bij. Neem van het vuur af en roer er de eidooier door.

  5. 5

    Vul de deegbakjes met de vol-au-vent, bestrooi met bladpeterselie en sesamzaadjes en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. 2

    Snij de kip in blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze heel even in boter en voeg er dan de kip en de bouillon aan toe. Laat 10 minuten zachtjes garen.

  3. 3

    Verwarm ondertussen de bladerdeegbakjes 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Meng 1,5 el boter met 1,5 el bloem en doe dit al roerend bij de kip. Breng aan de kook en laat al roerend een minuutje doorkoken. Doe er de room bij. Neem van het vuur af en roer er de eidooier door.

  5. 5

    Vul de deegbakjes met de vol-au-vent, bestrooi met bladpeterselie en sesamzaadjes en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.