Meest recente artikelen

Noten zijn gezond, maar welke eet ik het best?

Tijd voor een vrolijke noot

Noten zijn gezond, maar welke eet ik het best? Artikel

Dat noten goed zijn voor de gezondheid, weet je al. Maar welke noten zijn het gezondst? Wij vroegen het aan Karolien Olaerts.

Als je Karolien Olaerts niet kent van haar populaire blog Karola's Kitchen, dan herken je haar misschien als de auteur van verschillende boeken over gezonde voeding of haar podcast De Karola's Kitchen Podcast. In haar vaste rubriek bij Libelle Lekker beantwoordt Karolien al onze vragen over voeding en gezondheid. Deze keer: welke noten zijn het gezondst?

Het antwoord van Karolien

"Ik heb het hier al vaker gezegd: één enkel voedingsmiddel kan nooit gezond of ongezond zijn. Gezondheid draait om gewoontes. Dus laat ons het formuleren als: 'Regelmatig noten eten is een gezonde gewoonte.' Noten zijn rijk aan onverzadigde, zogenaamd 'gezonde' vetten. Ze bevatten ook veel vezels en, afhankelijk van de soort, verschillende vitamines en mineralen. Geen enkele noot gaat echter met de hoofdprijs lopen. Noten zijn allemaal fantastisch en het is net het meest waardevol om soorten af te wisselen en voor variatie te kiezen! Zo zorg je ervoor dat je het beste van al die verschillende nootjes meekrijgt."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen