Meest recente artikelen

De vaatwasser inladen: zo doe je dat het best

Even puzzelen

De vaatwasser inladen: zo doe je dat het best Artikel

Je kent het wel: je hebt je net volledig uitgesloofd in de keuken, je propt al je vaat in de vaatwasser en trekt je verder van niks nog iets aan. Maar… mijn vaat is helemaal niet zo proper? Dat kan liggen aan de manier waarop je de vaatwasser inlaadt. Geen zorgen, we helpen je even!

Je moet een vaatwasser zien als een soort puzzel, waarbij alle puzzelstukjes hun eigen plekje hebben. Om te beginnen kun je je vaatwasser best van vanachter naar voren inladen. Zo voorkom je dat je boven je vuile vaat moet gaan hangen en mogelijks je mouwen vuil maakt.

Grote vaat eerst

Het rek onderaan de vaatwasser is voorzien voor grotere vaat in te plaatsen. Denk maar aan potten, pannen en borden. Belangrijk is om het grootste deel van de etensresten vooraf al te verwijderen, zodat je vaatwasser niet verstopt raakt. Heb je iets laten aanbakken in je kookpot? Laat dit dan misschien eerst even weken in een zeepsopje, zodat de aangebakken resten al wat loskomen. Zo, nu kan alles in het rek geplaatst worden. Plaats borden altijd met de vuile kant naar binnen en potten en pannen met de vuile kant naar beneden gericht. Zo zorg je ervoor dat de waterstralen alle oppervlakken kunnen bereiken.

Laat voldoende ruimte

Plaats je vaat niet te dicht bij elkaar. Probeer zoveel mogelijk ruimte te laten tussen je vaat, zodat het water en de zeep vrij kunnen circuleren. Een overvolle vaatwasser kan leiden tot slechte resultaten, wat we zeker willen voorkomen. Krijg je het er niet allemaal in één keer in? Geen zorgen, je vaatwasser gaat niet lopen!

Kwetsbare items bovenaan

Glazen, tassen of andere kwetsbare items plaats je best bovenaan de vaatwasser. Op deze manier worden ze niet rechtstreeks blootgesteld aan de harde waterstralen en de hitte van de vaatwasser. Moest je deze onderaan plaatsen, loop je het risico dat de glazen gaan breken of beschadigd raken. Zorg er ook voor dat je glazen toch iets of wat vast staan en niet te veel kunnen bewegen. Schud je rek kort even heen en weer om te zien dat alles wel goed op z'n plaats blijft.

Vergeet je bestek niet

Hiervoor gebruik je best de Libelle Lekker-methode. Het lijkt misschien logischer om je bestek per soort te sorteren, maar niets is minder waar. Er blijkt maar één goede manier te zijn en die lees je hier.

Dit laat je best achterwege

Niet al je keukenmateriaal is bestand tegen de hitte en het vocht van de vaatwasser. Lees hier wat er beter niet in je vaatwasser terechtkomt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen