Meest recente artikelen

Bretoense pannenkoeken: niet alleen lekker op vakantie

Breng de vakantie in huis!

Bretoense pannenkoeken: niet alleen lekker op vakantie Artikel

Bretoense pannenkoeken, een heerlijke delicatesse afkomstig uit de Franse regio Bretagne.

Bretoense pannenkoeken, ook wel bekend als Galettes Bretonnes, worden gemaakt van boekweitmeel en zijn hartig van smaak. Ze worden vaak gevuld met allerlei soorten ingrediënten, zoals kaas, ham, groenten en ei. Voor de zoetebekken onder ons, kunnen de pannenkoeken ook gevuld worden met zoete vullingen, zoals fruit. Bretoense pannenkoeken zijn een smakelijke en eenvoudige maaltijd die je op elk moment van de dag kunt eten.

Pannenkoeken zijn meestal gemaakt van melk, eieren, suiker, witte bloem en boter. Bij een Bretoense pannenkoek is dat nét een tikkeltje anders. Deze zijn samengesteld uit water, eieren, boekweitmeel, boter en zout. Voor beiden geldt wel dat ze perfect samengaan met een heerlijk glaasje Bretonse cider of appelsap. Breng je nu zelf graag Bretagne naar je keuken? Probeer ze, experimenteer met verschillende smaken en ontdek waarom ze zo populair zijn!

Ontdek hier enkele boekweitpannenkoeken, om zelf aan de slag te gaan.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen