Meest recente artikelen

Handmixer, standmixer en staafmixer: wat is nu eigenlijk het verschil?

Nooit meer een mix up

Handmixer, standmixer en staafmixer: wat is nu eigenlijk het verschil? Artikel

Wat kan je best gebruiken om humus te maken en waarmee mix je je soep glad? Handmixer, standmixer en staafmixer: wij gingen opzoek naar het verschil tussen deze drie keukenapparaten en leggen je uit waarvoor je ze best gebruikt.

Niet alle mixers zijn zomaar hetzelfde. En dus kan het best verwarrend zijn wanneer een recept voorschrijft om een handmixer te gebruiken. Wil dat zeggen dat je je staafmixer uit de kast moet halen, of gaat het hier over een ander apparaat? Om alle misverstanden voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen, zochten wij het voor je uit.

Handmixer

Een handmixer is een compact en draagbaar keukenapparaat dat je letterlijk met de hand vasthoudt. De handmixer bestaat meestal uit twee kloppers of gardes die op hoge snelheid draaien wanneer je de mixer aanzet. Handmixers zijn ideaal voor taken zoals het kloppen van eieren, slagroom, pannenkoekbeslag en het mixen van lichte deegsoorten. Ze zijn handig voor kleine hoeveelheden.

Standmixer

In tegenstelling tot de handmixer is een standmixer een veel groter en zwaarder apparaat dat op een aanrechtblad of tafel staat. Het heeft een krachtige motor en wordt geleverd met een mengkom en verschillende opzetstukken, zoals kloppers, deeghaken en mengarmen. Standmixers zijn ontworpen voor zware mengtaken, zoals het kneden van brooddeeg, het maken van grote hoeveelheden beslag, en het mixen van ingrediënten voor taarten en koekjes. Vooral fervente bakkers hebben hier baat bij.

Staafmixer

Een staafmixer, ook wel een handblender genoemd, is een langwerpig apparaat met een roterend mes aan het uiteinde. Dit mes wordt in vloeistoffen of zachte ingrediënten gestoken om te pureren, mixen of blenden. Staafmixers zijn perfect voor het maken van soepen, sauzen, smoothies en babyvoeding. Ze zijn compact en je kan ze rechtstreeks gebruiken in een hete pan of kom.

Nooit meer een mix up

Houd bij het kiezen tussen een handmixer, standmixer en staafmixer rekening met je noden en behoeften in de keuken. Als je vaak kleine mengtaken hebt, is een handmixer een goede keuze. Bak je graag en veel, dan is de standmixer je beste vriend. De staafmixer is dan weer een goed idee als je regelmatig vloeistoffen moet pureren.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen