Echte Crème brûlée
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Echte Crème brûlée

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker met geduld

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Klop in een kom de eidooiers met de suiker tot een dikke, witte massa. Giet al kloppend de kokende melk op de eiermassa, giet alles weer in het pannetje en zet op het vuur. Laat op een zacht vuurtje al roerend binden - de massa mag niet meer koken!

  3. 3

    Verwijder het vanillestokje en verdeel de crème over 6 lage, vuurvaste schaaltjes. Zet ze in een braadslee en giet kokend water rond de schaaltjes, tot ze er tot halverwege instaan. Bak de crème 30 minuten au bain marie in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Laat de crème afkoelen, liefst in de koelkast, tot hij volledig opgesteven is. Bestrooi met suiker en gebruik een gasbrandertje om de bovenkant te karamelliseren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Klop in een kom de eidooiers met de suiker tot een dikke, witte massa. Giet al kloppend de kokende melk op de eiermassa, giet alles weer in het pannetje en zet op het vuur. Laat op een zacht vuurtje al roerend binden - de massa mag niet meer koken!

  3. 3

    Verwijder het vanillestokje en verdeel de crème over 6 lage, vuurvaste schaaltjes. Zet ze in een braadslee en giet kokend water rond de schaaltjes, tot ze er tot halverwege instaan. Bak de crème 30 minuten au bain marie in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Laat de crème afkoelen, liefst in de koelkast, tot hij volledig opgesteven is. Bestrooi met suiker en gebruik een gasbrandertje om de bovenkant te karamelliseren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.