Meest recente artikelen

Kun je chocomousse maken met enkel maar eiwit?

Slank en overheerlijk

Kun je chocomousse maken met enkel maar eiwit? Artikel

Hou je van chocoladedesserts, maar heb je geen zin in een zwaar nagerecht? Maak dan eens chocomousse met enkel eiwit en chocolade. Het is minstens even lekker dan een klassieke chocolademousse, maar ook veel luchtiger én slank. Wij vertellen je hoe je het maakt.

Chocolademousse is een klassieker onder de desserts, maar het is jammer genoeg ook erg zwaar. Meestal wordt chocomousse bereid met eiwit, dooiers, room en suiker. Maar wist je dat je ook een luchtige variant kunt maken met slechts 2 ingrediënten? Ontdek hier hoe je het doet.

Slanke chocomousse

Wil je graag genieten van een slanke chocomousse, zonder in te boeten op smaak? Het kan! Een chocolademousse met enkel eiwit en chocolade is namelijk erg smaakvol én luchtig. Voor een extra slanke variant gebruik je best chocolade met een cacaogehalte van minstens 70% . Wil je nog wat lekkers toevoegen? Werk 'm dan af met vers fruit – zoals blauwe bessen of frambozen – en geroosterde noten.

Geen verspilling

Natuurlijk willen we geen voedsel verspillen. Gooi daarom de eidooiers niet weg, maar gebruik ze in een ander recept. Hier sommen we voor je op waar zo'n eidooier allemaal nog voor kan dienen.

Het recept voor chocomousse met enkel eiwit en chocolade

Video

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.

https://youtube.com/watch?v=7twXyEQ_3yc%3Fsi%3DimUySyz3tlFqP8RX

Het volledige recept

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen