Meest recente artikelen

Vegan chocomousse: zo ga je te werk

Even lekker als de originele versie

Vegan chocomousse: zo ga je te werk Artikel

Een lekkere chocomousse die volledig plantaardig is en bovendien even lekker smaakt als zijn klassieke tegenhanger? Het kan! Het komt er gewoon op aan om enkele ingrediënten slim te vervangen en je hebt de perfecte vegan chocomousse. Lees hier wat je er allemaal voor kan gebruiken en ga aan de slag met ons favoriete recept.

Chocolademousse is zo'n dessert waar je gewoonweg niet omheen kunt. Maar wist je dat je dit nagerecht ook zonder dierlijke producten kunt maken? Sterker nog, vegan chocomousse is net zo lekker en ook nog eens beter voor de planeet. Hoe je eraan begint, leggen we je hier uit.

Room vervangen

Voor een heerlijke vegan chocomousse hoef je niet vast te houden aan zuivelroom. Kies in plaats daarvan voor kokosmelk of –room. Deze alternatieven voegen niet alleen een subtiele exotische twist toe aan je dessert, maar bieden ook die gewenste romige textuur. En als je op zoek bent naar een nog gewaagder alternatief, voeg dan avocado toe. Deze groene vrucht levert niet alleen de zijdezachte textuur op, maar ook gezonde onverzadigde vetten die een perfecte aanvulling vormen op de diepe smaak van chocolade. Wil je vegan chocomousse maken, maar heb je geen van deze alternatieve ingrediënten in huis? Geen nood, je kan de plantaardige chocomousse ook perfect maken met enkel chocolade en een eivervanger.

Chocolade vervangen

De kern van chocolademousse is uiteraard chocolade, en gelukkig zijn er tal van veganistische chocoladeopties beschikbaar. Kies voor pure chocolade met een hoog cacaogehalte om die rijke smaak te behouden. Maar als je een stapje verder wilt gaan, kun je ook experimenteren met andere cacaoproducten zoals cacaopoeder of rauwe cacaonibs. Deze voegen niet alleen chocoladesmaak toe, maar ook een dosis antioxidanten en gezonde elementen die je vegan chocomousse nog lekkerder maken.

Ei vervangen

Hoe krijg je die luchtige textuur zonder eieren? Hier komt aquafaba om de hoek kijken. Het klinkt misschien vreemd, maar het vocht uit een blikje kikkererwten, bekend als aquafaba, kan worden opgeklopt tot een schuimige substantie die opgeklopt eiwit benadert. Klop het op met wat suiker tot het stevige pieken vormt en vouw voorzichtig gesmolten vegan chocolade erdoorheen. Laat het geheel opstijven en je hebt een chocomousse waarbij geen enkel ei aan te pas is gekomen.

Zelf aan de slag? Dit is ons favoriete recept voor vegan chocomousse!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen