Recept

Kip chipotle-burgers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Chipotlesaus is een rokerige saus op basis van jalapeñopepers. Toen we elf jaar geleden voor het eerst in de VS waren, had ik er nog nooit van gehoord. Daar kwam ik het plots overal tegen, op de menukaarten én in de supermarkt. Nu vind je deze saus ook vaak bij ons. Lekker in een vleesmarinade, bij de BBQ of onder wat mayonaise als sausje bij de burgers.”

bereiding
  1. 1

    Meng het gehakt met de cheddar, de chipotlesaus, het ei, het gerookt paprikapoeder, de komijn en het paneermeel, kruid het met peper en zout en kneed alles tot een smeuïg geheel. Vorm 4 hamburgers van het mengsel en laat ze 10 minuten opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Bak de plakjes bacon krokant in de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Spoel de tomaten. Snij de tomaten en de augurken in plakjes. Spoel en droog de sla.

  3. 3

    Verhit wat boter in een pan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin en gaar. Verhit de hamburgerbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg ze met de blaadjes sla, plakjes tomaat, 2 plakjes augurk, 2 plakjes bacon en een burger. Eindig met de hamburgerhoedjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip chipotle-burgers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!