Recept

Worstenbroodjeskrans met paprikadip en Griekse salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Hou je niet van al te veel geknutsel? Je kunt ook grote BBQ-worstjes of merguezworstjes kopen, ze in het kruimeldeeg rollen en dan in hapklare stukjes snijden.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Ontrol het kruimeldeeg en snij het in lange dunne repen. Wikkel de repen rond de BBQ-worstjes en snij het overtollige deeg weg. Bestrijk het deeg met de losgeklopte eidooier en bestrooi het met de sesamzaadjes. Leg de worstjes in een ovenschaal, maar laat in het midden plaats vrij voor de dipsaus. Bak de worstenbroodjes 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de dip. Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en doe ze samen met de feta in de blender. Mix ze samen fijn tot een smeuïge dip en breng die op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Maak de salade. Snipper de munt. Pel de rode ui en snij hem in ringen. Spoel de komkommer en maak er met een spiralizer lange linten van. Maak de paprika schoon en snij hem in reepjes. Meng de rode ui met de komkommerlinten, de paprika, de olijven, de munt en de olijfolie. Kruid de salade met peper en zout en verdeel ze over kommetjes of weckpotjes.

  4. 4

    Zet de paprikadip in het midden van de worstenbroodjeskrans op de ovenschaal. Geef er de slaatjes bij en werk het gerecht af met de extra verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!