Recept

Pide ‘Turkish eggs’

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Koop van die lekkere romige Turkse yoghurt, de rest kun je bij een ontbijtje serveren. De bolletjes zuurdesempizzadeeg vind je in de versafdeling van de supermarkt.”

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 220°C. Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Maak de puntpaprika schoon en snij hem in reepjes. Verhit olijfolie in een pannetje en fruit er de ui en de knoflook in aan. Voeg de puntpaprika, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en roerbak tot de smaken vrijkomen. Voeg de kerstomatensalsa toe en laat 5 minuten op een zacht vuur inkoken tot een dikkere saus.

 2. 2

  Dub de bolletjes pizzadeeg in een ovale (bootjes) vorm en lepel er de saus op. Blijf wel weg van de randjes. Vouw de randjes om de saus en leg de bodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bodems 10 minuten in de oven.

 3. 3

  Breek over elke pide 1 à 2 eitjes en bak ze nog 5 à 7 minuten in de oven.

 4. 4

  Spoel de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper de peterselie. Neem de pides uit de oven en werk ze af met een lepel Turkse yoghurt, de tomatenblokjes en de gesnipperde peterselie. Lekker met nog wat pikante olijfolie of tabasco naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!