Meest recente artikelen

Aardbeien zonder smaak? Met deze 3 tips maak je ze tóch lekker

Onze trucjes

Aardbeien zonder smaak? Met deze 3 tips maak je ze tóch lekker Artikel

Je koopt een bakje aardbeien dat er heerlijk uitziet, maar bij de eerste hap blijkt: ze smaken naar... niets. Zonde! Gelukkig hoef je die aardbeien zonder smaak niet weg te gooien. Met deze simpele trucjes maak je er in geen tijd een smaakvol dessert of tussendoortje van.

Ook al zijn ze een beetje flauw, je kunt aardbeien makkelijk redden zonder dat ze aan smaak inboeten. Drie tips.

Zo maak je aardbeien zonder smaak toch nog lekker

1. Marineer je aardbeien voor een smaakboost

Een makkelijke en effectieve manier om flauwe aardbeien op te peppen, is marineren. De zuren en aroma's trekken in het vruchtvlees en brengen de smaak tot leven.

Zo doe je het

  1. Meng 2 eetlepels limoensap, 2 koffielepels oranjebloesemwater, 1 koffielepel suiker en 2 eetlepels fijngesnipperde munt.
  2. Giet dit over de gesneden aardbeien en laat minstens 30 minuten trekken in de koelkast.

2. Gebruik suiker én een snuifje zout

Een verrassende truc: voeg niet alleen suiker, maar ook een klein beetje zout toe aan je aardbeien. De suiker trekt het sap eruit en maakt de aardbeien zoeter. Het zout haalt verborgen smaken naar boven.

Zo doe je het

  1. Was en snijd de aardbeien.
  2. Voeg een snuifje keukenzout en drie stevige snuifjes suiker toe.
  3. Meng goed en laat even rusten op kamertemperatuur.
  4. Je krijgt sappige aardbeien in hun eigen siroop – heerlijk bij yoghurt of ijs!

TIP

Werkt ook bij andere fruitsoorten zoals bessen, nectarines of pruimen, en bij tomaten!.

3. Rooster je aardbeien in de oven

Wil je echt iets bijzonders maken van je smakeloze aardbeien? Rooster ze! Door het roosteren verdampt overtollig vocht en concentreren de natuurlijke suikers zich, waardoor je een intense smaak krijgt.

Zo doe je het

  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Leg de aardbeien (gehalveerd) op een bakplaat met bakpapier.
  3. Besprenkel eventueel met wat honing of balsamico. Rooster 20 minuten en laat afkoelen.
  4. Serveer bij ijs, cake of in yoghurt.

Aardbeien zonder smaak? Probeer deze recepten

Met een marinade, een vleugje zout, een rondje in de oven én met deze recepten maak je in een handomdraai iets lekkers van dat flauwe bakje aardbeien. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen