Meest recente artikelen

Zo maak je aardbeien zonder smaak toch nog lekker

Onze trucjes

Zo maak je aardbeien zonder smaak toch nog lekker Artikel

Aardbeien zonder smaak gekocht? Balen, maar gooi ze nog niet weg! Met deze trucjes maak je er toch nog een smaakvol resultaat van.

Aardbeien zonder smaak, of met een waterachtig smaakje: 't is waarschijnlijk niet waar je je op had verheugd toen je het bakje in je winkelmand legde. Vaak zijn het dan winteraardbeien die er appetijtelijker uitzien dan ze in werkelijkheid zijn. Gelukkig kun je er met enkele kleine ingrepen toch nog iets lekkers van maken!

Aardbeien zonder smaak? Probeer dit eens

1. Marineer ze

Misschien wel de meest doeltreffende manier om die aardbeien wat meer smaak te geven, is met een frisse marinade. Een tip van redactrice Natalie: "Meng 2 eetlepels limoensap, 2 koffielepels oranjebloesemwater, 1 koffielepel suiker en 2 eetlepels gesnipperde munt. Schenk over de aardbeien en laat ze een halfuurtje marineren."

2. Speel vals met zout en suiker

Suiker had je misschien wel verwacht, maar ook doodgewoon keukenzout kan aardbeien zonder smaak transformeren. Was de aardbeien grondig, snij ze, en voeg een snuifje zout en drie stevige snuifjes suiker toe. Meng goed en laat even staan op kamertemperatuur.

De suiker helpt om de aardbeien wat zoeter te maken, en zorgt voor een rode siroop, terwijl het zout alle smaak die wél in de aardbeien zit, naar boven brengt. Zo gebruiken we ook weleens zout om tomaten rijper te doen smaken. Probeer dit trucje gerust ook eens bij andere vruchten. Het werkt bij bessen, maar bijvoorbeeld ook bij steenfruit. Het proberen waard!

3. Rooster ze

Voor dit laatste trucje is de oven je beste bondgenoot. Na twintig minuutjes roosteren heb je de perfecte topping voor al je zoete gerechten. In dit artikel lees je er alles over:

En dan nu … genieten maar!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen