Geroosterde aardbeien maken: zo krijgen ze nóg meer smaak!
Ken jij dit trucje al?
Wist je dat je aardbeien nóg lekkerder kunt maken door ze te roosteren? Met dit simpele trucje haal je alles uit een vergeten bakje fruit. In dit artikel leggen we uit hoe je zelf geroosterde aardbeien maakt en geven we tips om ze te gebruiken in desserts, ontbijtjes of confituur.
Aardbeien smaken al lekker zoet, maar wacht maar tot je geroosterde aardbeien proeft, een heerlijk warm fruitdessert. Het is de ideale manier om een vergeten bakje aardbeien nieuw leven in te blazen. En je hebt er helemaal niet veel voor nodig, enkel een bakplaat.
Aardbeien roosteren: zo doe je dat
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij het kroontje van de vruchten en halveer ze. Wil je liever kleinere stukjes, dan kan je ze ook in kwartjes snijden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de aardbeien erop.
- Rooster de aardbeien voor ongeveer 20 min.
- Tip: top de aardbeien af met een scheutje balsamicoazijn of citroensap. Een snuifje kaneel of kardemom is ook lekker!
Wat kan je doen met geroosterde aardbeien?
- Het is een heerlijke topping voor yoghurt, overnight oats, wafels, kaastaart, crumble en waarom ook niet: rijstpap!
- Of meng ze door je yoghurtijs, smoothie of tiramisu.
- Wat dacht je van aardbeienconfituur van geroosterde aardbeien?
Meer recepten met warme aardbeien
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!
Lees ook …