Meest recente artikelen

Wat je altijd al wilde weten over Loïc Van Impe

Loïc Binnenstebuiten

Wat je altijd al wilde weten over Loïc Van Impe Artikel

Loïc van Impe ken je van zijn kookboeken, televisieprogramma en als gasthoofdredacteur van Libelle Lekker, natuurlijk! Wij stelden hem enkele persoonlijke vragen. Dit is wat je altijd al wilde weten over Loïc Van Impe.

Wat is je favoriete karaktereigenschap?

Loïc Van Impe: "Nieuwsgierigheid. Wanneer ik door iets gebeten ben, duik ik echt in the rabbit hole. Ik zoek er alles over op en bekijk tot 's nachts filmpjes op YouTube. Dat is meestal erg extreem en de onderwerpen komen in vlagen, van zuurdesem tot marathonlopen."

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

"Mijn job en vrije tijd lopen in elkaar over, en dat vind ik zalig. Sinds corona heb ik me op lopen toegelegd en in de herfst liep ik mijn eerste marathon. Ik ben verzot op cijfers en probeer mijn loopmomenten en alles wat erbij hoort, zoals voeding en verbruik, in kaart te brengen om zo mijn tijd telkens te verbeteren. Lopen maakt mijn hoofd leeg én zorgt voor nieuwe professionele ideeën."

Wat is jouw idee van geluk?

"Genieten van de kleine dingen en de verwondering die erbij hoort. Van een zenmoment met mijn kat Wilma tot het eten van een fantastische kaneelrol in Zweden."

Wat kun je niet missen in de keuken?

"Peper en zout. Gebruik ze goed en je maakt met het simpelste ingrediënt het beste gerecht."

Wie is je held?

"Dave Grohl, de zanger van The Foo Fighters. Ik hou enorm van muziek en zeker van The Foo Fighters. Ik vind Dave enorm inspirerend, omdat hij alles vanuit zijn buik doet. Laatst bracht hij als eerbetoon aan het Joodse lichtfeest Chanoeka een week lang covers van Joodse artiesten, zoals Amy Winehouse. Prachtig!"

Wat is het mooiste dat je geleerd hebt en van wie?

"Dat niks vanzelf komt en dat je moet gaan voor wat je wilt, heb ik geleerd door mijn opvoeding. Mama heeft alleen voor me gezorgd, waardoor ik snel zelfstandig geworden ben. Ik weet dat ik nooit alles zal behalen, maar die oneindige zoektocht stuwt me voort op mijn pad."

Waar heb je een hekel aan?

"Aan mensen die hun best niet doen. Je doet mee of je doet niet mee, maar niet half."

Wat is je favoriete motto?

"'Alles wat je niet hebt, wil je.' Daardoor blijf je altijd ergens naartoe werken. Er is maar weinig wat je ooit echt kunt hebben. Dat maakt ook dat ik nooit honderd procent tevreden ben over iets, wat ik dan weer bewonder bij andere mensen." (lacht)

Waar heb je het meeste spijt van?

"Het feit dat ik nooit hotelschool gedaan heb, geeft me een dubbel gevoel. Had ik dan wel dezelfde passie gehad als nu? Anderzijds merk je dat zo'n opleiding leeft bij chefs en dat het bijna een manier is om erbij te horen. Daarom zou ik in de toekomst graag stage lopen in enkele goede restaurants. Ook al weet ik dat je dat diploma niet nodig hebt en dat je de beste maaltijden vaak eet bij gewone mensen thuis, toch steekt het een beetje."

Wat eet je als laatste avondmaal en met wie?

"Vijftien fishsticks van Iglo met driehonderdvijftig gram diepvriesspinazie met room, ook van Iglo. (lacht) En dat wil ik helemaal alleen opeten. Ik wil op dat moment niet hoeven uit te leggen waarom ik dat zo lekker vind. Laat me dan maar even doen."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Loïc Van Impe

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen