Meest recente artikelen

Mosselgroenten: welke groenten zijn dat best?

Voorbereid naar de groenteboer

Mosselgroenten: welke groenten zijn dat best? Artikel

Mosselgroenten kunnen je mosselen maken of kraken. Welke gebruik je best? En met welke verse kruiden maak je het geheel helemaal af? Je leest het hieronder.

Mosselgroenten: belangrijker dan je denkt!

Mosselgroenten lijken misschien niet essentieel, maar ze kunnen wel degelijk het verschil maken tussen een doordeweekse pot mosselen en eentje die je bijblijft. Koop jij je mosselgroenten meestal kant-en-klaar en wil je het deze keer eens zelf proberen? Goed nieuws: het is helemaal niet moeilijk!

Met groenten kun je mosselen in een bepaald jasje stoppen: zo kun je 't op mosselen natuur houden, maar wat dacht je van een oosterse, Italiaanse of kruidige versie? Hieronder vind je enkele topcombinaties.

Belangrijk om te onthouden: dé mosselgroenten bestaan niet. Elke chef heeft zo zijn eigen mengeling en gaandeweg ontdek je zelf de ideale verhoudingen. Hou je niet van een bepaalde groente? Laat die dan gerust weg.

Natuur

Mosselen natuur, dé klassieker, en heerlijk met wat brood of frietjes. De meningen verschillen, maar iedereen lijkt het erover eens te zijn dat er ui en selder bij de mengeling moet. Vergeet geen kruiden om het geheel een nog diepere smaak te geven. Onze samenstelling:

Ui + selder + prei + wortel + peterselie + laurier

 

In 't groen

Paling in 't groen kende je al, maar ook mosselen in 't groen zijn altijd een schot in de roos. Zet hier niet enkel in op groene bladgroenten, maar vul naar hartenlust aan met kruiden uit je tuin. Wij kiezen meestal voor deze combinatie:

Spinazie + kervel + zuring + peterselie + kervel

 

Italiaans

Mosselen op z'n Italiaans? Zeker eens proberen! Serveer ze met pasta om het plaatje compleet te maken. Onze favoriete shortcut: pesto gebruiken! Aangevuld met wat tomaatjes heb je meteen al een smaakvol gerecht. Ook dit zalige mengsel doet het goed (eventueel kun je nog aanvullen met wat pancetta).

Tomaat + ui + paprika + knoflook + basilicum

 

Oosters

Wij zijn dól op oosterse mosselen! Gebruik zeker kokosmelk; zo heb je meteen een lekker sausje als je ervoor kiest om ze met noedels of rijst te eten. Deze ingrediënten maken een smaakbom van die pot mosselen:

Rode chilipeper + gember + citroengras + koriander + limoen

 

Met pastis

Mosselen worden meestal met wijn (en soms zelfs met bier) klaargemaakt, maar ook pastis moet je eens proberen. Hallo, vakantiesfeer! Vul aan met deze smaakmakers:

Venkel + ui + knoflook + dragon

 

Spaans

Zin in Spaanse mosseltjes? Dat begrijpen we! Een blokje chorizo doet wonderen, zeker in combinatie met deze zuiderse ingrediënten:

Selder + paprika + knoflook + peterselie + tijm + saffraan

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen