Paling in't groen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Paling in't groen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker groen sausje!

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en sjalot. Fruit glazig in een beetje boter. Doe de paling erbij, kruid met peper en zout en laat kort meestoven.

  2. 2

    Giet de witte wijn erbij en laat wat verdampen. Giet dan de visfumet erbij en laat 30 minuten afgedekt sudderen.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook gaar in lichtgezouten water.

  4. 4

    Spoel de kruiden. Blancheer de kervel, peterselie, munt en spinazie. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Hak grof.

  5. 5

    Mix in een blender de geblancheerde kruiden en spinazie met de zuring en de marjolein. Voeg een beetje kookvocht van de paling toe en pureer tot een gladde saus.

  6. 6

    Spoel de waterkers. Giet het kookvocht van de paling uit de pan. Doe de groene saus in de pot en laat kort mee opwarmen met de paling. Kruid met peper en zout. Werk af met een toefje waterkers. Serveer met de gekookte aardappelen en nog extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en sjalot. Fruit glazig in een beetje boter. Doe de paling erbij, kruid met peper en zout en laat kort meestoven.

  2. 2

    Giet de witte wijn erbij en laat wat verdampen. Giet dan de visfumet erbij en laat 30 minuten afgedekt sudderen.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook gaar in lichtgezouten water.

  4. 4

    Spoel de kruiden. Blancheer de kervel, peterselie, munt en spinazie. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Hak grof.

  5. 5

    Mix in een blender de geblancheerde kruiden en spinazie met de zuring en de marjolein. Voeg een beetje kookvocht van de paling toe en pureer tot een gladde saus.

  6. 6

    Spoel de waterkers. Giet het kookvocht van de paling uit de pan. Doe de groene saus in de pot en laat kort mee opwarmen met de paling. Kruid met peper en zout. Werk af met een toefje waterkers. Serveer met de gekookte aardappelen en nog extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.