Meest recente artikelen

Deze dranken moet je altijd in je homebar hebben staan (en deze cocktails maak je ermee)

Shake it, baby!

Deze dranken moet je altijd in je homebar hebben staan (en deze cocktails maak je ermee) Artikel

Als je net als wij een cocktailfan bent, is het geen overbodige luxe om je drankkast te vullen met enkele klassiekers zoals gin, rum en vermout. Hieronder bezorgen we je een checklist én de bijpassende cocktails.

Met deze dranken maak je de lekkerste cocktails

Gin

Deze had je ongetwijfeld al geraden. Gin is onmisbaar in je drankkast! De keuze is enorm, dus ga gerust op zoek naar jouw ultieme favoriet. Hou jij bijvoorbeeld van kruidige gins, of mag het wat fruitiger? Ook botanicals kunnen een extra dimensie aan je drankje met gin geven.

Je gebruikt 'm in deze cocktails

Wodka

Nog zo’n must: een stevige wodka! Deze veelzijdige straffe kanjer laat zich met heel wat lekkers combineren.

 

Je gebruikt ‘m in deze cocktails

Rum

Wist je dat rum een van de meest diverse alcoholische dranken is? Er bestaat witte, goudkleurige en donkere rum, maar de kleur heeft verder niet altijd iets met de smaak te maken. Testen tot je jouw lievelingssoort vindt, dus!

 

Je gebruikt ‘m in deze cocktails

Cachaça

Cachaça is naast een tongbreker ook een heerlijk neefje van witte rum. De meeste soorten worden in Brazilië gemaakt, en het alcoholpercentage ligt wat hoger.

 

Je gebruikt ‘m in deze cocktails

Tequila

De Mexicanen zijn terecht supertrots op hun tequila. Puur met een schijfje limoen en wat zout is ‘t top, maar ook in cocktails doet tequila het goed!

 

Je gebruikt ‘m in deze cocktails

 

Vermout

Vermout krijg je als je wijn versterkt en er aromaten aan toevoegt. Het allerbekendste merk? Martini natuurlijk! Maar Noilly Prat ken je ongetwijfeld ook.

 

Je gebruikt ‘m in deze cocktails

Whisky

Ook onder de whisky’s is de keuze niet bepaald beperkt: je hebt single malts, blended malts, grain whisky’s, … Ze krijgen hun smaak gedeeltelijk door de vaten waarop ze rijpen: whisky rijpt namelijk meestal in gebruikte vaten van rum, chardonnay, sherry, … Kenners drinken hun favoriete whisky vaak het liefst puur, maar wij zijn ook fan van gemixte drankjes met deze topper.

 

Je gebruikt ‘m in deze cocktails

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen