Dit veggie kerstmenu maak je op voorhand
Feestelijk vegetarisch
Een vegetarisch kerstmenu kan zeker ook feestelijk zijn. Deze gerechten maak je bovendien op voorhand klaar, voor een kerstfeest zonder stress!
Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun feestmaaltijden zonder vlees te serveren, en dat hoeft helemaal niet ten koste te gaan van de smaak of feestelijke sfeer. Sterker nog, een veggie kerstmenu biedt volop ruimte voor creativiteit, nieuwe smaken en een gezondere twist op traditionele kerstgerechten. Of je nu vegetariër bent of gewoon je gasten wilt verrassen, met dit veggie kerstmenu zet je zeker een culinair hoogtepunt op tafel!
Voorgerecht: polenta-halloumikroketjes met boschampignons
De polenta-halloumikroketjes kun je tot 2 dagen op voorhand maken. Het bakken en de afwerking gebeurt à la minute.
Tussengerecht: Frisse tomaatgranité met parmezaankrokantje
De granité móét je op voorhand maken. Ook de parmezaankoekjes kun je tot 2 dagen vooraf maken en bewaren in een goed afsluitbaar doosje.
Hoofdgerecht: gevulde zoete aardappel met parelcouscous, fetacrème en paprika
Pof de zoete aardappelen een dag op voorhand. Maak de vulling en vul er de aardappelen mee. Bewaar ze in een ovenschaal afgedekt in de koelkast.
Dessert: Café glacé-ijsje met speculaasroom
De ijsjes en de speculaasroom kun je tot 2 dagen op voorhand maken.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!