Recept

Gevulde zoete aardappel met parelcouscous, fetacrème en paprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pof de zoete aardappelen een dag op voorhand. Maak de vulling en vul er de aardappelen mee. Bewaar ze in een ovenschaal afgedekt in de koelkast. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappelen, wrijf ze in met zout en leg ze samen met de halve bol knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 45 tot 50 minuten in de oven of tot je met een mes door de zoete aardappel kunt glijden.

  2. 2

    Kook de parelcouscous beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Haal de bakplaat uit de oven. Duw de gare knoflook uit de bol. Doe de knoflook, de feta en 100 milliliter room in een blender en mix. Kruid met de tijm, peper en zout en meng onder de parelcouscous. Breng op smaak met wat citroensap. Zet opzij. Verwarm de oven verder op 185°C.

  4. 4

    Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Pel de ui en snij ’m in reepjes. Roerbak de ui- en paprikareepjes beetgaar in olijfolie. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder, het kerriepoeder en peper en zout toe. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Voeg de rest van de room toe en laat 1 minuut inkoken. Kruid met peper en zout. Giet de paprikasaus in een grote ovenschaal.

  5. 5

    Halveer de gepofte zoete aardappelen. Schep 1 à 2 eetlepels van het kruim uit de aardappelen. Vul de aardappelkuipjes met de romige parelcouscous en leg ze op de paprikasaus. Bestrooi met gehakte cashewnoten en gaar nog 20 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 5 minuten gratineren. Werk af met de verse salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!