Meest recente artikelen

Mogen bamboeborden in de vaatwasser?

Goeie vraag!

Mogen bamboeborden in de vaatwasser? Artikel

Hoe handig zou het zijn als je herbruikbare bamboeborden in de vaatwasser zouden mogen? Wij vertellen je graag of dat het geval is.

Dat bamboeservies massa's voordelen heeft, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar mogen bamboeborden eigenlijk ook in de vaatwasser? Het antwoord is klaar en duidelijk: ja hoor, dat mag! Je moet wel op een paar dingen letten.

Bamboeservies in de vaatwasser: hou hier rekening mee

  • Er zijn borden uit bamboe waarvan de fabrikant aanraadt dat ze toch met de hand afgewassen worden. Dat heeft dan meestal te maken met de samenstelling van het materiaal (de meeste bamboeserviezen bestaan uit een mengeling van verschillende materialen).
  • De meeste borden uit bamboe verdragen geen superhoge temperaturen. Kijk dus zeker naar de aanwijzingen op de verpakking. Vind je geen informatie? Speel dan op zeker en kies de cyclus met de laagst mogelijke temperatuur (meestal is dat 40 à 50 °C).
  • Let op voor krasjes: plaats de borden en kommen voorzichtig in de vaatwasser en zorg ervoor dat ze geen scherpe dingen raken.
  • Heb je net iets gegeten waar sterke smaak- of kleurstoffen in zitten (denk aan curry's, gerechten met knoflook of tomatensaus)? Spoel de borden dan vlak na het eten al eens af voor je ze later in de afwasmachine zet om te vermijden dat je borden de kleur of smaak zouden absorberen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!