Meest recente artikelen

4 redenen waarom bamboeservies een goed idee is

Wat een topmateriaal!

4 redenen waarom bamboeservies een goed idee is Artikel

Heb jij al bamboeservies in huis? 't Heeft heel wat voordelen waar je misschien niet meteen aan zou denken. We zetten ze voor je op een rijtje.

Bamboeservies is de laatste jaren aan een fikse opmars bezig. Geen wonder, want er zijn een pak pluspunten aan verbonden:

1. Praktisch onbreekbaar

Borden en kommen uit bamboe zijn superstevig en breken erg zelden. Heb je kleine kinderen in huis die hun bord weleens van tafel durven te duwen? Bamboekommetjes zijn de oplossing! Ook als je graag picknickt of buiten eet, zijn bamboeborden onmisbaar: zo ben je er zeker van dat er onderweg niets sneuvelt.

En ben je een beetje onhandig? Met een bamboeservies hoef je je daar niet druk meer om te maken. Alweer een zorg minder! 😉

2. Duurzaam

Bamboe is een duurzaam alternatief voor plastic (herbruikbare) borden. Dat plastic wegwerpborden niet meer van deze tijd zijn, hoeven we je niet meer te vertellen, maar ook herbruikbaar plastic servies is niet altijd een goede keuze. Bamboe is een natuurlijk materiaal en biologisch afbreekbaar. Ook niet onbelangrijk: bamboe groeit tot een meter per dag, dus voor bamboeborden hoeven geen bomen gekapt te worden.

3. Stijlvol

Plastic borden zijn ook onbreekbaar, maar vaak niet bepaald een lust voor het oog. Met een bamboeservies heb je matte, stijlvolle borden en kommen in handen, die niet zouden misstaan op een chic etentje. Bovendien voelen ze niet koud aan.

4. Geschikt voor de vaatwasser

Veel herbruikbare meeneemborden mogen niet in de vaatwas, dus moet je ze na dat gezellige etentje in de tuin of in het park nog zélf afwassen. Da's niet bepaald nagenieten, toch? Met bamboeborden hoef je je daar geen zorgen om te maken: ze mogen zó de afwasser in. Zorg er wel voor dat de temperatuur niet te hoog oploopt: de meeste bamboeborden kunnen niet tegen temperaturen hoger dan 40 à 50°C. Gebruik ze daarom ook niet in de (microgolf)oven.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen