• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Roereitje met witte asperges en grijze garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de onderkant van de asperges en schil ze. Snij elke asperge in stukken van 2 à 3 cm. Breng wat lichtgezouten water aan de kook en kook de asperges in ongeveer 3 minuten beetgaar. Laat
    ze uitlekken.

  2. 2

    Snij minisoldaatjes van het sneetje brood en bak ze aan beide kanten goudbruin en krokant in een klontje boter. Spoel de peterselie, schud droog en hak fijn.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout. Hou de schalen bij. Roerbak de eieren in de rest van de boter tot ze net ge- stold, maar wel nog smeuïg zijn. Roer er voorzichtig de aspergestukjes – behalve de punten – door.

  4. 4

    Schep het mengsel voorzichtig in goed gespoelde eierschaaltjes. Werk af met een aspergepunt, wat grijze garnalen, fijngehakte peterselie en een soldaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de onderkant van de asperges en schil ze. Snij elke asperge in stukken van 2 à 3 cm. Breng wat lichtgezouten water aan de kook en kook de asperges in ongeveer 3 minuten beetgaar. Laat
    ze uitlekken.

  2. 2

    Snij minisoldaatjes van het sneetje brood en bak ze aan beide kanten goudbruin en krokant in een klontje boter. Spoel de peterselie, schud droog en hak fijn.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout. Hou de schalen bij. Roerbak de eieren in de rest van de boter tot ze net ge- stold, maar wel nog smeuïg zijn. Roer er voorzichtig de aspergestukjes – behalve de punten – door.

  4. 4

    Schep het mengsel voorzichtig in goed gespoelde eierschaaltjes. Werk af met een aspergepunt, wat grijze garnalen, fijngehakte peterselie en een soldaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.