Recept

Roerei met avocado en kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel en droog de sla. Verwijder de schil en pit van de avocado’s en snij het vruchtvlees in partjes. Besprenkel met citroensap (hou 1 eetlepel apart voor de vinaigrette). Halveer de kerstomaten.
     

  2. 2

    Klop de eieren luchtig met de room en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Smelt wat boter in een pan en bak er al roerend de eieren in tot ze gestold zijn, zonder teveel te kleuren.

  4. 4

    Maak een vinaigrette met de olie en het citroensap, voeg de verse kruiden toe en kruid met peper en zout. Doe de veldsla en kerstomaten in een kom en sprenkel er de vinaigrette over, schep door elkaar.

  5. 5

    Verdeel het roerei over de borden. Werk af met de avocadopartjes en het slaatje.

  6. TIP: nog meer ei-inspiratie

  7. 6

    • Kluts 8 eieren los met 200 ml melk. Voeg 100 g verkruimelde feta en een handvol zongedroogde tomaatjes (in reepjes) toe. Roerbak en werk af met gesnipperd basilicum.

    • Heb je er liever gerookte zalm bij? Vervang de tomaatjes dan door 150 g gerookte zalmsnippers en een handvol gesnipperde dille.

  8. De kids koken mee

  9. 7

    Eieren klutsen doen kinderen graag. Een toffe manier om je roerei kindvriendelijk te presenteren: lepel het roereitje in een wrap, rol op en bak ze eventueel nog eventjes op. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Roerei met avocado en kerstomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!