Meest recente artikelen

3 ultieme tips voor perfecte chocomousse

Je maakt 'm nooit meer anders

3 ultieme tips voor perfecte chocomousse Artikel

Iedereen is dol op chocolademousse en het is de ideale manier om een restje chocolade op te gebruiken. Met deze drie tips maak je dé perfecte chocomousse.

1 Ga voor perfect geklopt eiwit

Bij het opkloppen van het eiwit is het cruciaal dat het recipiënt en de kloppertjes van de mixer proper zijn. Eiwit zal nooit stijf worden als er vet in de buurt is. Zorg er bij het scheiden van de eieren ook voor dat er geen eidooier in het eiwit komt. Ben je vegan? Vervang het eiwit dan door aquafaba. Wat aquafaba is, lees je hier.

2 Denk aan de temperatuur

Zorg dat het opgeklopte eiwit en het chocolademengsel allebei op kamertemperatuur zijn. Als de chocolade te warm is, zal het eiwit vloeibaar worden. Als het eiwit te koud is, gaat de chocolade klonteren. Heb je eiwit over? Gooi het dan niet zomaar weg, want dit kun je er nog mee doen!

3 Maak je mousse vooraf

Chocolademousse die een dag op voorhand gemaakt is, smaakt beter omdat alle ingrediënten met elkaar hebben kunnen blenden. Ideaal voor als je een dessertenbuffet wil serveren voor gasten, want je moet je de dag zelf geen zorgen maken.

De lekkerste recepten voor chocolademousse

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen