Recept

Chocolademousse met zelfgemaakte chocolade en krokantje met sesam

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De klassieke chocomousse, maar dan gezonder. 

bereiding
  1. 1

    Maak de witte chocolade: smelt de cacaoboter au bain-marie en doe de vloeibare massa in een maatbeker. Laat even afkoelen en voeg de amandelpasta, ahornsiroop, vanille, sojalecithine en een snuifje zout toe en mix alles tot een gladde massa. Giet in siliconen vormpjes en laat opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Leg voor het krokantje een vel bakpapier in een ovenschaal. Smelt de chocolade au bain-marie, voeg wat sesamzaadjes en stort het uit op de met bakpapier beklede schaal. Leg een tweede vel bakpapier op de massa. Duw alles plat tot je een dunne laag hebt. Zet in de koelkast en laat opstijven.

  3. 3

    Maak de mousse: smelt de chocolade au bain-marie. Mix de gesmolten chocolade glad met de silken tofu (of kokosroom), de melk, ahornsiroop en een snuifje zout. Je kunt ook een mespuntje cayennepeper toevoegen voor een pittige toets. Laat alles even afkoelen.

  4. 4

    Doe het sap van de kikkererwten in een kom. Mix alles met de keukenmachine tot een schuimig geheel terwijl je er geleidelijk de suiker aan toevoegt. Voeg tot slot een scheutje citroensap toe. Klop alles verder tot je een meringue hebt.

  5. 5

    Als het chocolademengsel is afgekoeld, kun je er de meringue onder spatelen. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  6. 6

    Verdeel de chocolademousse in kommetjes, rasp de witte chocolade erover en zet er een sesamkrokantje erin. Werk af met wat vers fruit en een snuifje fleur de sel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolademousse met zelfgemaakte chocolade en krokantje met sesam

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!