Lekker Shop Shop

Kruidig-zoete tajine met konijn en groenten

Zo maak je ‘t
  1. Kruid de stukken konijn met peper en zout en verhit een scheut olijfolie in de schaal van de tajine. (Of gebruik een klassieke stoofpot.)

  2. Bak de stukken konijn op een matig vuur tot ze onder en boven kleur hebben.

  3. Snijd de gepelde uien in partjes en voeg ze samen met de gekneusde looktenen en gemberrasp toe aan de tajine. Bepoeder alles met de mix van specerijen en schenk er bouillon bij. Zet het deksel op de tajine of stoofpot en laat alles 30 minuten rustig stoven.

  4. Snijd de courgetten en de geschilde wortelen in brede rondjes. Voeg ze samen met de abrikozen en de honing toe. 

  5. Laat het vlees en de groenten zo’n 20 minuten sudderen onder deksel, tot alles gaar is. Serveer het gestoofd konijn met groenten en saus met couscous, geweld in hete groentebouillon. Kruid met wat zout.

     

    Tip: Bij aankoop van een versneden konijn vind je meestal ook de lever en de niertjes. Deze kan je naar wens toevoegen aan de stoofpot. Halveer in dat geval de niertjes, spoel ze onder stromend water en laat ze samen met de fijne stukjes lever meegaren.

lekker van bij ons
Lekker van bij ons

Konijn doet denken aan traditionele stoofpotten uit grootmoeders keuken. Heerlijk! Alleen, er zijn nog zo veel andere mogelijkheden. Ontdek ze hier.

Meer recepten met konijn

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Yakitorisaté (fondue)

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gebakken konijnenfilets met spinaziestoemp en je favoriete saus

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Gevulde konijnenrug met kastanjes en amarettikoekjes

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Varkenshaasje met driepeperkorstje (fondue)

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Scotch Lamb met orzo salade