Recept

Fazant in rode wijn

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Laat de paddenstoelen 10 minuten weken in een kop opgekookt water. Spoel de fazant en dep hem zorgvuldig droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de olijfolie in een sudderpan met dikke bodem en bak de fazant rondom goudbruin. Zeef het weekwater van de paddenstoelen door een koffiefilterzakje, zodat eventueel zand achterblijft, en zet het opzij.

 2. 2

  Haal de fazant uit de pan. Doe het spek erin en bak mooi bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit glazig. Voeg de selder- en de wortelstukken toe en stoof aan. Doe de fazant bij de groenten in de pan en voeg de geweekte paddenstoelen toe, rozemarijn, laurier, rode wijn en het weekwater van de paddenstoelen. Zet het deksel op de pan en laat 1,5 à 2 uur sudderen in de oven.

 3. 3

  Neem de fazant uit de pan en hou hem warm. Roer de balsamico door het kookvocht en laat inkoken tot een stroperige saus (of zeef het en bind het met een beetje in water opgelost maïszetmeel).

 4. 4

  Breng de melk aan de kook. Giet de polenta erbij en roer met een houten lepel. Draai het vuur lager en roer er de parmezaan en de boter door.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fazant in rode wijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!