Recept

Stoofpot van fazant met appeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wild goes casual.

bereiding
  1. 1

    Snij de fazant in stukken. Pel de ui en snij ’m in partjes. Plet de knoflook.

  2. 2

    Laat een klontje boter smelten en bak hierin de stukken parelhoen rondom rond bruin. Kruid alles met peper en zout.

  3. 3

    Haal de stukken parelhoen uit de pan en voeg de ui en knoflook toe. Voeg na twee minuten het vlees, de laurierblaadjes, tijm, cider en kippenfond toe. Laat het geheel 50 tot 60 minuten stoven.

  4. 4

    Snij de appelen in partjes (met schil) en verwijder het klokhuis. Bak de appelpartjes goudbruin in een klontje boter en laat karamelliseren met 1 koffielepel honing. Zet even opzij.

  5. 5

    Als het vlees zacht is, zet je de pan van het vuur. Voeg kort voor het serveren de appeltjes en de room toe, warm kort even mee op. Lekker met gebakken pastinaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpot van fazant met appeltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!