Recept

Hazenpeper

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Lekker stoofpotje met een flinke scheut Belgisch bier

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Snij het ontbijtspek in plakjes.

  Pel de knoflookteentjes.

  Pel de zilveruitjes.

 2. 2

  Bak de gekruide stukken haas (of de blokjes hazenvlees) rondom aan in boter of olie, tot ze mooi gekorst en diepbruin zijn. Zet ze even aan de kant. Bak in dezelfde pan het spek knapperig. Zet het ook even apart. Giet het spekvet weg. 

 3. 3

  Fruit, alweer in dezelfde pan, de uien glazig in boter of olie. Strooi er de bloem bij en schep goed om, laat de bloem ietsje kleuren. 

 4. 4

  Schenk er het kriekbier bij en roer goed. Doe er de stukken konijn en het spek bij. Voeg er de gepelde knoflookteentjes, de tijm en laurier aan toe. Leng aan met de gevogeltebouillon tot alles net onder staat. Dek af en laat 2 uur héél zacht stoven, tot het hazenvlees lekker zacht is. 

 5. 5

  Pel de zilveruitjes. Doe ze in een pannetje met een nootje boter, een schepje suiker en een snuifje zout. Leng aan met water tot ze net onder staan. Zet onafgedekt op een vrij hoog vuur, tot al het water verdampt is. Doe er dan weer een nootje boter bij en laat op het vuur staan, tot de uitjes mooi lichtbruin zijn. 

 6. 6

  Schep de stukken haas en het spek met een schuimspaan uit de pan. Zeef de saus uit, druk de meegestoofde uien goed uit. 

 7. 7

  Breng de saus weer aan de kook. Voeg er de aalbessengelei aan toe. Kruid ze naar smaak bij met peper uit de molen en zout. Doe de stukken haas, het spek en de zilveruitjes bij de saus. Laat nog heel even goed doorwarmen. Serveer goed heet, met gebakken of gekookte aardappelen en een biertje. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hazenpeper

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!