Recept

Gembersiroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker verfrissend met verse gember! 

bereiding
  1. 1

    Schil of schraap de gember en rasp hem grof. Breng het water aan de kook in een steelpan. Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.

  2. 2

    Schil of schraap de gember en rasp hem grof. Breng het water aan de kook in een steelpan. Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.

  3. 3

    Breng het gemberwater aan de kook met de suiker. Laat zonder deksel 30 minuten zachtjes indikken tot siroop.

  4. 4

    Laat afkoelen en giet de siroop in een fles of een bokaal met schroefdop. Op een koele, donkere plek kun je hem enkele weken bewaren. Gembersiroop geeft een zoet accent aan gerechten. Lekker in sauzen en dressings, cocktails, cake en gebak, maar ook in hartige gerechten, in combinatie met wortelen bijvoorbeeld.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gembersiroop

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!