Meest recente artikelen

5 ingrediënten die onmisbaar zijn in de wok

Wist je dat

5 ingrediënten die onmisbaar zijn in de wok Artikel

Avondje wokken? Haal dan zeker deze 5 ingrediënten in huis!

Sojasaus

Sojasaus is een gefermenteerde saus op basis van sojabonen, geroosterd graan, water en zeezout. Er bestaat Chinese en Japanse sojasaus. Die laatste is iets minder zout en kruidiger. Voeg sojasaus pas op het einde van je bereiding toe, tenzij het om een stoofpotje gaat. Zo behoud je de kleur en de smaak 't beste. Ook lekker bij sushi met een beetje wasabi.

5 ingrediënten die onmisbaar zijn in de wok 1

Kokosmelk

Kokosmelk wordt gemaakt met het vruchtvlees van de kokos en water. Afhankelijk van het merk en de samenstelling kun je kokosmelk in verschillende diktes op de kop tikken. Voeg de kokosmelk pas op het einde van je bereiding toe, zodat de melk niet uitkookt. Breng op smaak met groene of rode curry. Groene curry is lekker bij vis, rode curry bij rund.

5 ingrediënten die onmisbaar zijn in de wok 2

Gember

Gember is uitzonderlijk aromatisch en past zowel in hartige als zoete gerechten. Gebruik in poedervorm of vers. Let er bij het kopen van verse gember wel op dat je knol stevig aanvoelt en geen vlekjes heeft. Snij in kleine stukjes of rasp en wok mee van bij het begin. Een duimpje gember volstaat voor één wok van vier personen. Beetje gember over? Geen nood: je kunt het makkelijk invriezen of er een verkwikkende thee mee maken.

5 ingrediënten die onmisbaar zijn in de wok 3

Citroengras

Citroengras is net zo aromatisch als gember en heeft een kenmerkende citrusgeur. Gebruik de onderste zes centimeter van de witgroene stengel om je marinades, curry's, vlees- en visgerechten op smaak te brengen. Haal de stengel wel uit je eten voor je opdient, want hij is taai en niet eetbaar. Tip: bewaar de stengels tot drie weken in de koelkast in een afgesloten zak.

5 ingrediënten die onmisbaar zijn in de wok 4

Chilipeper

Chilipeper heb je in bijna alle maten en kleuren: geel, oranje, rood en groen. De meest courante chili's om te wokken zijn de lange, kleine Thaise pepertjes. Ze zijn minder pikant als je de zaadlijsten verwijdert of de pepertjes een nacht in melk laat weken. Tip: snij de pepertjes best met handschoenen aan, want de pikante stof kan je huid of ogen irriteren.

5 ingrediënten die onmisbaar zijn in de wok 5

Lekker met olijfolie

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen